Stavernguiden.no

1.  L A R V I K:     SEVERDIGHETER I THOR HEYERDAHLS FØDEBY.     

Møte gruppa i Bøkekroa, Bøkeskogen. Ha formiddagskaffe og fortelling om det vakre naturstedet. Bysightseeing, gjerne med gruppas buss, ta en kort vandring i indre havn med nye Farris Bad hotell, kulturhuset Bølgen, se Tollerodden, Archerfamiliens hus, og ev. omvisning i Thor Heyerdahls barndomshjem  i Steingata.  Vi kan også legge inn besøk til Engle-galleriet, og se vikingenes Kaupang. Middag på Farris Bad,  eller Grand hotell, eller Pakkhuset, eller (flere steder kan anbefales). Avsette litt egen tid.


2.    DEN KLASSISKE TUREN, KORT OM LARVIK, MYE OM STAVERN.   
Møte gr. Ved Larvik jernbanestasjon. Kort bysightseeing i Larvik. Formiddagskaffe på Bøkekroa. Så til Stavern med omvisning i Fredriksvern kirke (Norges første marinekirke, Sjømennenes Minnehall, Marineverftet, og en spasertur i Smilehullet, eller ta det som en kjørerunde med bussen. Middag på hotell Wassilioff, eller Skipperstua, eller Stavern folkehøyskole. Egentid til å se kunstgallerier og utstillinger.


3.   STAVERN – SMILEHULLET. EGEN TID TIL Å «FØLE» STEDETS ATMOSFÆRE.    
Møte gruppa på torvet i Stavern. De tar formiddagskaffe underveis hit. Ta severdighetene i Stavern, med sightseeingrunde. Ev. besøk til Wildenveys hjem: Hergisheim. Se et restaurert anlegg med bunkers og stillinger  fra 2. verdenskrig. Middag på Wassilioff. Egen tid avsettes.


4.   BÅTTUR TIL CITADELLET OG KORT GUIDERUNDE I STAVERN.  
Møte gr. På torvet i Stavern. Båttur til Citadellet, Stavern sjøfort, med omv.Servering på Citadellet kan ordnes: reker, fiskesuppe, baguetter.  Så besøke Fredriksvern kirke og Minnehallen. Kort guiderunde i Stavern, høre om Blokkhusene, Optiske telegrafen, Pumpeparken, Utsikten, Mølleberget, Kronprinsen. Egen tid avsettes.


5.   LARVIKDISTRIKTET, MED KAUPANG, MØLEN, HELGEROA.  
Møte gruppa i Larvik. Tur i distriktet: til Kaupang og Englegalleriet. Eller mot Nevlunghavn, Mølen, Helgeroa. Høre om Nesjarslaget fra 1016  (1000 års jubileum i 2016), og se stedet. Lunsj eller middag på Nevlunghavn gjestgiveri eller restaurant Sydvesten i Helgeroa. Guiden forteller om Brunlanes på vei mot Stavern eller Larvik.


6.   KOMBINASJONER, DELER FRA TUROPPLEGG NR. 1 – NR.5.

Dagsturer eller halvdagstur. En sightseeingrunde med ca. 2 timers varighet gir mange opplevelser og dere får se og høre interessant kulturhistorie.Vi setter alltid av litt egentid, så du kan vandre rundt om i Stavern, og se kunstgallerierog kikke innom butikker og torvvogene. En trivelig dag med gode opplevelse blir det.


7.   LITT FRA LARVIK OG LITT FRA STAVERN   

Klassisk dagstur er: Formiddagskaffe på Bøkekroa. Kort bussightseeingtur i Larvik. Kjøre til Stavern, se Fredriksvern kirke, se sjømennenes Minnehall. Historisk guiderunde i Stavern. Middag på hotell Wassilioff, eller Stavern folkehøyskole. Noe egen tid.   


9.  DRØMMEDAG I STAVERN, LANGFREDAG:

Gudstjeneste, omv. i Fredriksvern kirke, båttur til Citadellet, middag på hotell Wassilioff, historisk byvandring i gamle pittoreske Stavern. Mange kunstgallerier og utstillinger.     Påmelding til hotell Wassilioff t. 33 11 36 00. 


                   STAVERNGUIDEN HJELPER MED PLANLEGGING OG HAR GODE
                       AVTALER MED ”MATSTASJONER” OG BESØKSSTEDER

For turselskaper, foreninger og grupper som besøker Stavern og Larvikdistriktet, kan STAVERNGUIDEN  sette opp forslag til et dagsprogram her, med sightseeing, besøksopplevelser og serveringssteder. Her er mange muligheter og kombinasjoner.

Ta en telefon, så kommer forslag på et trivelig dagsprogram tilbake:
997 21 720 
eller send en email: post@stavernguiden.no

Nils Melau
Helgeroveien 105
3294 Stavern
tlf: 997 21 720
post@stavernguiden.no

Stavernguiden har stor kompetanse i historie, og er aktivt med i det lokalhistoriske arbeidet i distriktet, bl.a. i historielagene.

Samarbeidskontakter:

Forslag til Dagsprogram