Stavernguiden.no

Nils Melau
Helgeroveien 105
3294 Stavern
Tlf / Vipps: 997 21 720
post@stavernguiden.no

Stavernguiden har stor kompetanse i historie, og er aktivt med i det lokalhistoriske arbeidet i distriktet, bl.a. i historielagene.

Samarbeidskontakter:

1.  L A R V I K:     SEVERDIGHETER I THOR HEYERDAHLS FØDEBY.     

Møte gruppa i Bøkekroa, Bøkeskogen. Ha formiddagskaffe og fortelling om det vakre naturstedet. Bysightseeing, gjerne med gruppas buss, ta en kort vandring i indre havn med nye Farris Bad hotell, kulturhuset Bølgen, se Tollerodden, Archerfamiliens hus, og ev. omvisning i Thor Heyerdahls barndomshjem  i Steingata.  Vi kan også legge inn besøk til vikingenes Kaupang. Middag på Farris Bad,  eller Grand hotell, eller Pakkhuset, eller (flere steder kan anbefales). Stavernguiden kan ordne bestilling til serveringsstedet. Avsetter egen tid.


2.    DEN KLASSISKE TUREN, KORT OM LARVIK, MYE OM STAVERN.   
Møte gr. Ved Larvik jernbanestasjon. Kort bysightseeing i Larvik. Ev. Formiddagskaffe på Bøkekroa. Så til Stavern med omvisning i Fredriksvern kirke (Norges første marinekirke, Sjømennenes Minnehall, Marineverftet, og en spasertur i Smilehullet, eller ta det som en kjørerunde med bussen. Middag på hotell Wassilioff, eller Skipperstua, Smak av Stavern eller Stavern folkehøyskole. Egentid til å se kunstgallerier og utstillinger. 


3.   STAVERN – SMILEHULLET. EGEN TID TIL Å «FØLE» STEDETS ATMOSFÆRE.    
Møte gruppa på torvet i Stavern. De tar formiddagskaffe underveis hit. Ta severdighetene i Stavern, med sightseeingrunde. Ev. besøk til Wildenveys hjem: Hergisheim. Se et restaurert anlegg med bunkers og stillinger  fra 2. verdenskrig. Besøke Rakke, natursted mot havet,  Middag på Wassilioff. Egen tid avsettes.


4.   BÅTTUR TIL CITADELLET OG KORT GUIDERUNDE I STAVERN.  
Møte gr. På torvet i Stavern. Båttur til Citadellet, Stavern sjøfort, med omv.Servering på Citadellet kan ordnes: reker, fiskesuppe, baguetter.  Så besøke Fredriksvern kirke og Minnehallen. Kort guiderunde i Stavern, høre om Blokkhusene, Optiske telegrafen, Pumpeparken, Utsikten, Mølleberget, Kronprinsen. Egen tid avsettes.


5.   LARVIKDISTRIKTET, MED KAUPANG, MØLEN, HELGEROA.  
Møte gruppa i Larvik. Tur i distriktet: vikingstedet  Kaupang, mot Nevlunghavn, natur- og historiestedet  MØLEN, Helgeroa. Høre om Nesjarslaget fra 1016  (1000 års jubileum i 2016), se monumentet. Lunsj eller middag på Nevlunghavn gjestgiveri eller restaurant Sydvesten i Helgeroa. Guiden forteller om distriktet på kjøreturen


6.   KOMBINASJONER, DELER FRA TUROPPLEGG NR. 1 – NR. 5.

Dagsturer eller halvdagstur. En sightseeingrunde med ca. 2 timers varighet gir mange opplevelser og dere får se og høre interessant kulturhistorie. Med tur i distriktet tar det ca. 3 timer.  STAVERN og LARVIKDISTRIKTET har en svært rik historie og mange vakre natursteder.   VI LAGER OGSÅ HELDAGSPROGRAM, ca. 5 timer, innlagt lunsj.


7.   Flott tur er vandring i BØKESKOGEN.

Med natur, kultur og historieformidling. Eller gåtur i RAKKEOMRÅDET og litt av KYSTSTIEN. 


8.   Vi kan også legge til rette for flott båttur i HELGEROAFJORDEN.


                   STAVERNGUIDEN HJELPER MED PLANLEGGING OG HAR GODE
                       AVTALER MED ”MATSTASJONER” OG BESØKSSTEDER

Tur til Stavern og Larvikdistriktet 2023

HELDAGSPROGRAM OG KORTERE GUIDERUNDER
LIVET BLIR RIKERE MED GODE TUROPPLEVELSER


Mange grupper, foreninger, skoleklasser, firmaer, kurs og turselskaper legger omvisninger og dagsturer hit. Gjelder det historie og kulturopplevelser er Stavernguiden – Larvikguiden best å gjøre avtale med. Vi presenterer de mange kulturminnene og har avtaler med de gode serveringsstedene.  Stavernguiden har stor historisk kompetanse, god formidlingsevne og et stort kontaktnett.

Kontakt oss for dagstur og et helhetlig opplegg.         T. 997 21 720     Epost: post@stavernguiden.no​